natuuruitstappen tenerife

Anaga’s Rural Park

In het noordoosten van Tenerife vind je het natuurpark ‘Parque Rural de Anaga’, dat door de Unesco als biosfeerreservaat is aangemerkt.

Wij lieten ons vertellen dat het zo mooi is dat je er op slag verliefd op wordt.

De indrukwekkende statigheid van de bergen, die uit zee oprijzen, is een uniek en aantrekkelijk beeld, maar als je echt wilt genieten, moet je de ontelbare paden verkennen die je naar één van de prachtige baaitjes met fijn en schitterend zwart zand voeren (zoals het strand van Benijo). Doe je schoenen uit en wandel blootsvoets over het fijne vulkanische zand of neem een bad in de Atlantische oceaan… een ware explosie van sensaties en indrukken.

Je kunt op vele manieren van het park genieten: wandelen, mountainbiken, paardrijden, ..

Ik ben echter, vanwege een chronische achillespeesontsteking aan beide pezen, niet echt goed te been maar ondanks deze tegenslag konden we het ons niet laten een kijkje te gaan nemen en planden we een korte wandeling in, vertrekkende vanuit het bezoekerscentrum  Cruz del Carmen.

Deze week hadden we nog een wagen gehuurd dus, gewapend met een iets dikkere trui (in het noorden is het altijd wat kouder dan in het zuiden) vertrokken we op 4 wielen richting Santa Cruz.

Na een rit van ongeveer 60 minuten, met een korte stop op een uitzichtpunt, bereikten we onze bestemming.

Blijkbaar waren we niet de enigen die vandaag zin hadden in een vleugje natuur en het vinden van een beschikbare parkeerplaats was niet evident.

Maar het zat ons mee: na even een rondje te maken vertrok er net een wagen en kregen wij de kans zijn plaatsje in te nemen.

Een smal steegje leidde ons naar het vertrekpunt van 3 kleine wandelingen die ons, gezien mijn pijnlijke voeten, nog te doen leken.

Onze hond Milo had meteen de smaak te pakken en sprong, als een volleerde berggeit, van het ene hoogteverschil naar het andere. Alvast 1 enthousiaste wandelaar!

Ondanks dat we te maken kregen met verscheidene hoogteverschillen was het pad goed aangelegd. Met boomstammen had men natuurlijke trappen gemaakt zodat uitglijden alvast uit den boze was.

Voor rolstoelgebruikers was er een kort pad dat volledig met hout betegeld was, maar dit leek ons net iets te kort.

Dan maar kiezen tussen route 2 of 3. Milo koos bij de eerstvolgende splitsing voor het cijfer 3 en als goede baasjes volgden we zijn spoor.

Genietend van de natuur, en hier en daar een prachtig panorama, konden we de beweringen van vorige gasten, dat je hier meteen verliefd wordt op de vele uitzichten, enkel maar beamen maar, ondanks dat de tocht maar 1,5 km was, bleek deze net genoeg vanwege het vele klimmen en dalen.

Ook Milo’s tempo zakte naarmate de meters hem in de poten zaten, in tegenstelling tot zijn tong die alsmaar langer werd.

En natuurlijk moest deze prestatie beklonken worden met een heerlijk kopje koffie en een artisanaal stukje taart in het kleine winkeltje/cafeetje naast het infocentrum.

Voor het kopje koffie betaalden we 1, 20 euro, het stukje taart was, omwille van huisbereid, dan weer iets duurder met zijn 3,5 euro, maar het watertje voor onze Milo was dan weer gratis.

Na deze tocht bezochten wij ook nog de gezellige stad ‘La Laguna’, waarvan ik het verslag later nog wel plaats.

Hoe bereiken:

Voor deze uitstap huur je best een wagen en geef je volgende coördinaten in: Ctra. Las Mercedes, Km 6, 38294. San Cristóbal de La Laguna

Openingstijden: van maandag tot zondag van 9.30 tot 16.00.

Zeker meenemen:

  • een mobiele telefoon,
  • zonnebrandcrème,
  • warme kleding, want het weer kan soms snel omslaan.
  • Water en voedsel om op krachten te komen
  • gepast sportief schoeisel aangezien er vrij steile zones zijn.

No Comments
Post a Comment